2012. július 5., csütörtök

Nyári kánikula

Már több mint 1 hete tart a nyári forróság. Kellett volna még pár dolgot palántáznom, de most esély sincsen rá. Az egyik legfontosab  a büdöske, a későbbi vetésem most érte el a palántázható kort. Ilyen időben figyeljetek a fokozott öntözésre! Ha lehetséges korán reggel öntözzetek, napközben semmi esetre sem. Leforrázzátok a növényeiteket, aztán nem is ér sokat, mert a víz azonnal elpárolog. A túl késői öntözés sem jó, mert az kedvez a gombabetegségeknek. Bár nem tudom ekkora kánikulában, van e esélye a gombáknak, de azért fő az óvatosság. Ha este locsoltok, úgy tegyétek hogy a növények leveleire minél kevesebb víz menjen. Ha pedig egy kevés rámegy, annak még lehetőleg a délutáni órákban legyen ideje a felszáradásra.

2 megjegyzés:

  1. Miert ne menjen viz a levelekre? Eddig esti locsolas utan mindig megaztattam, "lezuhanyozta"m a novenyeket, azt hittem hogy jot teszek vele

    VálaszTörlés
  2. Az esti öntözés sajnos a kórokozók elszaporodásának kedvez, az áztatás meg pláne:) A nedves környezetben elterjedhetnek a gombabetegségek. Ez főleg éjszaka veszélyes, amikor a hőmérséklet kicsit visszaesik. Ha este szeretnél locsolni, akkor azt úgy tedd, hogy utána legyen ideje a víznek elpárologni a levelekről.

    VálaszTörlés