2014. február 18., kedd

Szőlő metszés

Nagyon szép idő volt a hétvégén, főleg szombaton. Elkezdtem megmetszeni a szőlőmet.  Szeretem ilyenkor csinálni, mert utána nem könnyeznek a vesszők, és az április elejei sarjadásig elég jól behegednek a sebek. Elég jól haladtam vele, egy sor kész is lett. Még van pár sor, de még elég sok időm van rá, elvégre még csak február közepe.  Én mindig a szőlővel kezdem, mert az kicsit több van, mint gyümölcsfa. Lehet ez idővel változni fog, most egyenlőre ez a helyzet. Sok tőkét megfiatalítottam tavaly, nagyon jól sarjadtak. Azokkal kellett kicsit bíbelődni, alakítgatni, kötözgetni őket. Itt egy jó videó, akinek hasonló gondjai vannak, ajánlom figyelmébe:



Jó volt már kicsit tevékenykedni a kertben, régen voltam már kint ennyit egyhuzamban. Még csak két nap telt el hétvége óta, de már hiányzik a kerti munka. Úgy látszik legszívesebben minden időmet ott tölteném. Sajnos mostanában csak hétvégén jutok ki. Így nem haladok olyan jól, mint szeretnék, de azért egyenlőre még jól állok a tavaszi munkákkal. Nemsokára sort kell kerítenem a gyümölcsfákra is, mert nyakunkon a tavasz.

6 megjegyzés:

  1. Na a szőlő az egyik gyenge pontom, nem tudom, hogy tavasszal lehet e ültetni és ha igen mikor mert vesszőt tudok szerezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Idén én is akarok dugványozni pár tőkét. Találtam egy oldalt a neten. Azt írja, 20 cm-es vesszőket kell, akkor amikor a talaj hőmérséklet már 10 fokos. Itt a link el tudod olvasni az egészet: http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=496527

      Törlés
    2. köszi majd jól meg lázmérözőm a talajt

      Törlés
    3. Nincs mit! Remélem hasznát veszed és nemsokára szőlősgazda leszel.

      Törlés
  2. Közeleg a tavasz, a növények már érzik.
    Nekünk még szokni kell a kinti friss levegőt,és a munkálatokat.Én ma a tujákat és a lila akácomat metszettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már én is nagyon érzem a tavaszt :) Remélem jól sikerült a metszésed. Én még ma is a szőlővel voltam elfoglalva.

      Törlés