2014. május 8., csütörtök

Borsó karózása

Ennek is eljött az ideje, a borsó karózásának. Nem vittem túlzásba a dolgot. Itt egy kép róla:

Reményeim szerint ennyi is elég lesz. Lényeg, hogy legyen valami, amíg a borsó kordon megtartja önmagát. Tavaly is elég volt ez a fajta karózás: Borsó tapasztalatok Az elmúlt napokban esett egy kis eső, most jó nedves a kert. Nő a borsó ezerrel. Két hét alatt rengeteget fejlődött. Most már megjelentek az első hüvelyek is:



Bár ezen a képen ez nem annyira látszik. A különbség viszont eléggé szembetűnő. Gondolom kitaláltátok, hogy ennek a bejegyzésnek az elejét már két hete elkezdtem írni :) Akartam még ültetni kései borsót, de eddig elmaradt. Lehet már ki is csúsztam az időből, bár a zacskója szerint még júniusig vethető.

6 megjegyzés:

  1. Ez a megoldás tetszik, karó takarékos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye milyen jó? Nekem sincs túl sok karóm :)

      Törlés
  2. sajnos nekem - ily módon csinálom én is - az esőzés után jobbra-balra dölt, majd még meg kellett támogatni egy kis madzaggal.) Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is szokott dülöngélni, javítgatom én is. Aztán amikor már elég nagy lesz, majd stabil lesz a "borsó kordon":)

      Törlés
  3. Az idén nagyon nagyra nőtt a borsó szára. Igaz termés is van bőven. Soha nem karóztam, de jövőre felkészülök rá. Ha megint ilyen nagy lesz, akkor muszáj. Borsót nyugodtan vess még most is. Lesz termés rajt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem mindig ilyen nagy, van hogy 1,5m is megnő. Mindenképp érdemes karózni. Egy idő után kidől a karó, de akkor már megtartja magát a borsó sövény:)

      Törlés