2012. október 29., hétfő

Diólevél komposztálása

Annyi ellentmondásos információt olvastam a diólevél komposztálásáról, hogy úgy döntöttem kipróbálom magam, lássuk mi lesz belőle. Bevallom férfiasan még sosem próbáltam. Ha esetleg növekedésgátló anyagokat tartalmaz majd a diólevélből készült komposzt, azt is fel tudom használni. Majd a gyomok növekedését fogja akadályozni. Olyan területre fogom szétteríteni, ami gyomosodásra hajlamos.


Találtam egy cikket, ami bizakodással töltött el, mégis lesz ebből a dióból valami:) Vagyis nem valami, hanem komposzt: diólevélből komposzt
Azóta már meg is telt a kis komposztálóm. A szomszéd diófája is az én kertembe szemetel.
Egy év múltán pedig meg is vannak az első eredmények. Itt el is olvashatjátok őket: diólevél komposztálása II

4 megjegyzés:

  1. Az a baj, hogy hosszú ideig tart a folyamat. Így külön biztos jó lesz. Egy kevés mindig marad nálam is, és azt ráteszem a komposztra. Ez a leg utolsó ami átalakul. A nagyját behordom a kazánra.
    Kiváncsi leszek a tapasztalatodra.

    VálaszTörlés
  2. Azt írták az említett cikkben, hogy 9 hónap az átalakulása. Az nem tűnik annyira soknak. A többit is tervezem addig komposztálni, még tovább is. Én is kíváncsi leszek mi lesz belőle:)

    VálaszTörlés
  3. A diófalevél nagyon hasznos,lebomlik csak lassabban mint más .Egyébként kiválló rovarriasztó és baktériumölő hatása van, teááját fogyasztva ajánlott friss és szárított változatban.sőt arcra tonizáló hatása van!!!
    Több cikk a neten érhető el!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igen jó hír! Remélem az enyém is le fog bomlani :) Azt hiszem a többi előnyét egyenlőre nem próbálom ki, majd ha kicsit ráncosabb leszek

      Törlés