2013. január 31., csütörtök

Facebook Biokert

Még nem is meséltem nektek, hogy csináltam tavaly év végén a facebookra egy Biokertről szóló oldalt. Így néz ki:



Persze direkt nem szóltam róla, mert azt akartam hogy mielőtt reklámozom legyen rajta szakmai anyag is. Most már egy csomó, nagyon érdekes bejegyzés került fel az oldalra. Van egy webkamera, bevallom nekem ez az egyik kedvencem. Valahol Észtországban működik, ahol egy vadetetőt kameráztak be. Nappal sok madarat és őzet lehet látni, nagyon aranyosak. Elárulom én már láttam egy rókát is. Naplemente után meg jönnek a vaddisznók. Ha szerencsétek van, akár 14-et is láthattok egyszerre.
Ha van kedvetek csatlakozzatok az oldalhoz, lájkoljátok (Tetszikeljétek).  Itt tudjátok megtenni: Facebook Biokert Aztán ha van valami érdekes híretek ami a biokert témába vág, ne habozzatok, osszátok meg az oldalon. Lehet témába nem vágó dolgot is, ha érdekes, és úgy gondoljátok másokat is fog érdekelni. Eddig van már bejegyzés ott a komposztálásról, van két időjárás előrejelzés. Az egyik egész éves, a másik májusig szól. Aztán van érdekes videó a kubai olajcsúcsválságról. Ennek a vége az lett, hogy Kuba az 1990-es években pár év alatt áttért a biogazdálkodásra, de többet nem árulok el, mert nem akarom lelőni a poént. Akit érdekel az nézze meg itt: Biokert


Eddig még csak kevesen fedezték fel az oldalt, de azért megtalálható a facebookon, és akit érdekel a téma az csatlakozik az oldalhoz. Remélem hamarosan jó sokan leszünk, és így is terjednek a biokertes eszmék.  Azért is hoztam létre az oldalt, hogy okosodjunk és olyanokat is okosítani tjudunk, akit még csak most fertőzött meg a biokert eszméje.. Minél többen lszünk ott annál jobb lesz. Egyszóval gyertek! Ha a fenti link mégsem működne, akkor ha beírjátok a facebook keresőjébe, hogy biokert ott meg fogjátok találni.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz lett, ügyes vagy. Légyszi azt is mondd meg, hogyan lehetne egy napból többet csinálni, mint 24 óra, mert ez így egyszerűen nem elég!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Petra!
    Örülök, hogy tetszik? Mért kellene több mint 24 óra? Hogy elolvasd a sok jó oldalt? Ha ez vigasztal én is örökös lemaradásban vagyok. Valószínűleg így érzem jól magam :) Ha véletlenül időben vagyok, akkor kitalálok valamit, ami jó nagy lemaradást csinál. Ilyen volt az őszi gyümölcsfa ültetésem. De nem bánom, hogy kitaláltam, mert így lett sok gyümölcsfám.

    VálaszTörlés
  3. Például ahhoz is, de egyébként is mindig időzavarban vagyok. A blogolás, meg a sok jó kis olvasnivaló, amire rátaláltam általatok, nem segített az időbeosztásomon. Na de ez lenne a legnagyobb bajom, de jó is lenne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Viszont olvashatsz a jó helyeken olyan dolgokat, ami megkönnyíti a kertészkedést. Például ha sokat kell gyomlálnod (nekem ez veszi el a legtöbb időmet), és a területet beülteted mondjuk lucernával, akkor a gyomlálnivaló exponenciálisan csökken. Ez nekem tavaly nagyon bejött. Ráadásul ősszel úgy zöldellt, teljesen tavaszi hangulatom volt tőle.

      Törlés