2013. október 7., hétfő

Az idei első fagy

Pár napja az én kertembe is ellátogatott a fagy. Amúgy szerintem szemétség a természettől, hogy van két nap fagy, aztán meg hetekig teljesen jó az idő. Na ezzel nem azt akartam mondani, hogy inkább legyen hideg most is:) Két nap alatt minden melegkedvelő növényem lefagyott:  a tök, a cukkini, paradicsom, paprika még a szőlő levelei is lepörkölődtek. Érdekes, hogy a kertem felső részében a szőlő nem fagyott meg. Itt egy  lehangoló fotó:


Ezután felteszek pár pozitív képet, ne legyen negatív kicsengése a bejegyzésemnek. Az első, a retek már nődögél a komposztban:


Még nem ettem róla, várom hogy még nagyobb legyen, de nemsokára bekövetkezik a dolog.
Találtam a kertbe menet a réten őszi kikericset. Nagyon szépek voltak:


Szerencsére a kertbe kiültetett kaktuszaimnak nem lett baja:


Nem véletlen, arra a pár napra amikor veszélyes volt az éjszaka így betakartam őket:


6 megjegyzés:

  1. Azt én megfigyeltem, voltak sávok, ahol fagyott, máshol nem. S érdekes, reggel halott növényeim nappalra magukhoz tértek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos az enyémek meghaltak rendesen, nem tértek magukhoz. Na nem baj, majd jövőre újrakezdjük.

      Törlés
  2. Teljesen igazad van, már csak azt kellene kitalálni, mivel lehetne megbüntetni a kis szemetet (mármint a természetet):)

    Jót mulattam a károdon, pirulok is miatta. Ja, és irigy vagyok a retek miatt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jövőre neked is kell ültetni pár melegigényes növényt, hogy át tudjad érezni a veszteségemet. Biztos maradt még legalább egy tisztás az arborétumodban. A természetet meg elfenekeljük:)
      A retek ültetése egyszerű. Meg kell várni amíg az eredeti helyén felmagzik, megérik a mag, aztán bekomposztálni. Lehetőleg a komposzt tetejére, mert ha alulra kerül, akkor nem tud kikelni. A gyomok így jártak, szegények:)

      Törlés
    2. Tudod, hogy nagyon béna vagyok a haszonnövények terén...
      Csak jövök hozzád irigykedni:)

      Vannak melegigényes növényeim, a végzetfa például egyenlőre odavan, remélem tavasszal gyökérről kihajt. A többi már nagyobb, nekik bírni kell.
      Tudhatnád, hogy nem szabad ültetésre biztatni, a végén még megfogadom a tanácsot...

      Törlés
    3. Dehogyis vagy béna! Aki ilyen arborétumot tud csinálni, az nehogy haszonnövényeket ne tudjon. Szerintem arborétumot sokkal nehezebb. Sajnálom a végzetfádat.
      Szerintem első körben csinálj egy komposzthalmot,a többi majd jön magától. Nemsokára fogok írni egy bejegyzést róla, mert én már a hatodiknál tartok, csak még csiszolgatom kicsit.

      Törlés