2014. november 1., szombat

Krumpli betakarítás

Azt hiszem nem az én kertembe való a krumpli. Ennyi termett a nagy cserépben:


Pedig az interneten az írták, hogy kb 10 kg krumpli lesz így egy cserépben. Hát az enyém kb 10 dkg lett. Nemigen érte meg a fáradtságot, pedig még érett trágya is volt benne bőven. Locsoltam is, amikor még az elején (még árvíz előtt) kiszáradt néha. Mégis kb. ennyire tellett tőle. Úgyhogy azt hiszem befejeztem a krumpli termelést, lehet másféle talaj kell hozzá, vagy nem tudom mi volt a bibi. Mindenesetre a cserepezést nem éri meg.
Viszont az egyik komposzthalomban ennyi termett  tavaly:


Talán még van sansza a krumplinak a kertemben, csak a cserepes megoldás nem jött be. Amúgy eddig nem volt kártevője a krumplinak, de idén megjelentek a krumplibogarak. Szóval úgy néz ki krumpliből egyenlőre nem leszünk önellátók. 

4 megjegyzés:

  1. Hasonló termést sikerült nekem is elérni a kertben (csak kísérletként ültettem kb, 10 bokrot), Nem fotóztam, de nagyon szomorú látvány volt. Én is tettem hozzá még komposztot, érett marhatrágyát is, de hiába. Maradok én is a piacon vásároltnál.
    Az idén nagyon rossz termésünk volt mindenből, hiába volt elég (néha még sok is) a csapadék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem korábbi években se volt túl jó a krumpli. Azt hittem a szárazság miatt. Pedig hát azt hittem volna az idei csapadékos időjárás kedvezett a krumplinak. Lehet mégsem.

      Törlés
  2. Töltögeted a cserepet mint a normál termesztésnél? Próbálkozz több félével. Illetve a talaj savassága/lúgossága is befolyásolja, hogy jól terem vagy sem.

    VálaszTörlés
  3. Na kicsit körbe néztem és azt kell, hogy mondjam kicsi volt a hely nekik. Ilyenben csak újkrumplit lehet termeszteni azok szerint akik értenek hozzá. http://www.spudplanters.co.uk/

    VálaszTörlés