2014. április 7., hétfő

Még mindig dübörög a tavasz

Úgy látszik minden hétre jut új tulipán. Itt az eheti:
 

Kinyíltak még a kicsik is, mini virággal. A múltkoriak elhervadtak és most ezek követték. Még nincs vége, lesz jövő hétre is új fajta. Ez pedig a hét szenzációja, a cseresznye:


Nekem azért mégiscsak a cseresznyevirág a kedvencem. Gyönyörű! Körülötte mindenfelé döngő, zümmögő rovarok. A hétvégén sokszor megálltam alatta bámészkodni. A meggy is hasonlóképpen néz ki, tömve virágokkal.
Azt hiszem ebben a bejegyzésben nem lesz sok szöveg, beszéljenek inkább a képek. A napokban vettem a bátorságot és kiültettem pár kölyök karalábét. Azért is, mert fogy a helyem, meg úgy tűnt nem nőnek már az ablakpárkányon. Lássuk mit kezdenek a nagybetűs életben.


Eddig egész jól bírják. Élvezik a hirtelen megnövekedett életteret. Itt pedig a borsó látható:



Annyira nem nagyok még, de tavaly ilyenkor még ki sem keltek. Lassan nőnek növögetnek, nemsokára eszünk róla finomat.

4 megjegyzés:

  1. Múlt héten én is kiraktam őket. Minden káposztafélétől megszabadultam. Sőt, az az igazság, hogy most pár napja nem fűtünk, mert jó idő van éjszaka is, a paradicsomok pedig nem csak nappal vannak kint. Igaz, először csak elfelejtettem őket, aztán meg vérszemet kaptam. De a hidegfrontra kedden beköltöztetem őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem azért még vannak bent is, ez csak kis része volt. Igyekszem a többit is kitelepíteni, úgy tűnik jól el vannak kint.
      A paradicsomokat nemsokára véglegesen is ki lehet ültetni. Nálam már most rengeteg a csiga, tavaly is jól meggyűlt velük a bajom. Minél többet várok annál rosszabb lesz attól félek.

      Törlés
  2. A cseresznye és meggyfákat ilyenkor menyasszonyfának hívom. A tied is gyönyörű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy ez milyen igaz, eddig még nem jutott eszembe, de tényleg találó. A cseresznye azóta már elvirágzott. Hozza a sok-sok termést, legalábbis remélem

      Törlés