Kicsit korainak tűnik ez a poszt, de így tudok leghatékonyabban superxaba kérdésére válaszolni. Szóval egy kedves ismerősömtől hallottam erről a módszerről, amit már én is jó néhányszor alkalmaztam.
Mint a képen is látszik egy papírzsebkendőbe, vagy szalvétába rakom a paradicsom magokat. Aztán pedig kiszárítom őket. Így száraz meleg helyen, akár évekig is csíraképesek maradnak. Volt már rá példa hogy 3 éves ily módon elrakott magokat ültettem, és kikeltek. A kocsonyás anyagot a szalvéta leszívja a magokról, így az nem gátolja a csírázást.
Mint a képen is látszik egy papírzsebkendőbe, vagy szalvétába rakom a paradicsom magokat. Aztán pedig kiszárítom őket. Így száraz meleg helyen, akár évekig is csíraképesek maradnak. Volt már rá példa hogy 3 éves ily módon elrakott magokat ültettem, és kikeltek. A kocsonyás anyagot a szalvéta leszívja a magokról, így az nem gátolja a csírázást.
Hja, a saját paradicsom íze az semmihez sem hasonlítható. És még nagyobb sóhaj, mert szerintem nekem az idén nem lesz. Vagy mégis, mert veszek szépen palántát.
VálaszTörlésPetra
Helyes, ne is add fel! Ha kell vegyél palántát. Én nem vettem még sose, úgy nem az igazi. Jobban szeretek én kínlódni vele:)
Törlés