2025. augusztus 17., vasárnap

Suncrest őszibarackom érik

 

A kedvenc őszibarackom: Suncrest

A kedvenc őszibarackom a Suncrest, amely mostanra éppen az érés utolsó szakaszában jár. Pár hete már szedtem róla szép, érett terméseket, mostanra pedig a szezon a vége felé közeledik.

Miért szeretem a Suncrestet?

A Suncrest egy klasszikus, zamatos és illatos fajta. Közepesen nagy, sárga húsú gyümölcsöket hoz, amelyek héja pirosas-sárga színekben játszik. A húsa lédús, édes és enyhén fűszeres ízű – pont az a fajta barack, amelyet frissen leszedve, a fáról egyből jólesik megenni.

A magvaváló tulajdonsága miatt könnyű feldolgozni is: lekvár, befőtt vagy sütemény formájában is tökéletes alapanyag.

Az idei termés

Az idei nyár kedvezett a Suncrestnek. Az első gyümölcsök már néhány hete beértek, így folyamatosan lehetett szüretelni. Mostanra a fa lassan kiadja az utolsó szemet is, de így is bőséges terméssel ajándékozott meg.

A gyümölcsök mérete és minősége is nagyon szép lett, lédúsak és édesek. A fát idén is igyekeztem kíméletesen gondozni, kevés vegyszerrel, inkább természetes megoldásokra támaszkodva.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése